Bir Başkentin Oluşumu: Almanca Konuşan Mimarların İzleri Sergisi Köln’de Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü; Goethe Enstitüsü ve Köln Endüstri ve Ticaret Odası (IHK) ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir fotoğraf sergisiyle Ankara’nın oluşumuna katkı sağlayan mimarları andı.  Sergi Nazi dönemi iktidarından kaçarak 30’lu yıllarda Türkiye’ye sığınan mimarların Ankara’da bıraktığı eserleri konu alan 42 fotoğraftan oluşuyor.  Çetin Ergand’ın çektiği fotoğraflarda kullanılan açılar ise oldukça dikkat çekti.

İHK Kültür Sorumlusu Dr. Soenius açılış konuşmasında Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Türk- Alman ilişkilerin katkısı olan Alman kökenli mimarların eserlerini kurumlarında sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut ise yaptığı konuşmada Enstitüyü tanıttı ve Türk Alman ilişkilerinde kültürel boyutun az işlendiğini vurguladı ve Enstitü olarak bölgede yerleşik ve saygın bilim ve sanat kurumlarıyla ortak çalışarak bu açığı giderme yönünde katkıda bulunmaya çaba gösterdiklerini belirtti.

Türk Alman ilişkilerinde iz bırakan mimarların eserlerini konu edinerek, Türk Alman ilişkilerinin önemli bir tarihsel arka planına işaret eden “Bir Başkentin Oluşumu: Almanca Konuşan Mimarların İzleri“ isimli sergi Köln IHK binasında 8 Ocak 2016 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Bilgi: Fotoğraflar Goethe Enstitüsüne aittir.