Bosna Hersek'te 2. Balkan Okçuluk Turnuvası Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Okçular Vakfı iş birliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Balkan Okçuluk Turnuvası, Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) yapıldı.

Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'tan 50'nin üzerinde profesyonel katılımcının yarıştığı turnuvanın kadınlarda kazananı Bosna Hersekli Almina Baralija olurken erkeklerde birinci Kuzey Makedonya’dan İrfan Mehmed oldu.

Baralija, "Okçuluğa ilgim 2018’de başladı ve bu spora Mostar Yunus Emre Enstitüsünde başladım. Hep tarihi sporlara ilgi duyuyordum, tarihi de çok sevdiğim için bu spora başladım. Diğer ülkelerden katılımcı arkadaşlarla tanışmaktan mutluyum." diye konuştu.

Erkeklerin birincisi Mehmed ise Saraybosna’da olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Okçuluk Vakfına ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

Okçuluk Vakfı Okçuluk Araştırma Enstitüsü Koordinatörü Hasan Şentürk, turnuvada yaptığı açıklamada, 1. Uluslararası Balkan Okçuluk Turnuvası’nın geçen yıl Kuzey Makedonya’da düzenlendiğini anımsatarak, bu turnuvanın kazananlarının İstanbul’da her yıl 27-29 Mayıs’ta düzenlenen Fetih Kupası’na katıldıklarının altını çizdi.

KEMANKEŞ KAPSAMINDA 37 ÜLKEDE OKÇULUK EĞİTİMİ VERİLİYOR

Şentürk, Saraybosna’daki turnuvanın kazananlarının da, "dünyanın en iyi okçularının" bulunduğu Fetih Kupası’na katılabileceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kemankeş projesi, Okçular Vakfı ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde 2018’den beri düzenlenmekte. Bu proje kapmasında, Yunus Emre Enstitüsünün bulunduğu 37 ülkede okçuluk eğitimleri verilmekte. Okçuluğu seven kişiler Okçular Vakfı’na gelip orada eğitim alıyorlar. Daha sonra ülkelerine döndüklerinde orada okçuluğa ilgi duyanlara eğitim veriyorlar ve bu kişilerin katıldığı yarışmaları düzenliyoruz.”

İLKOKUL VE LİSE SEVİYESİNDEKİ ÖĞRENCİLER DE HEM ÖĞRENDİ HEM YARIŞTI

İki gün süren turnuvanın ilk gününde Bosna Hersek'teki farklı okullardan ilkokul ve lise seviyesinde öğrenciler, ok atmayı öğrenip, bir yarışmaya katılma şansı yakaladı.

Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı turnuvada Okçuluk Vakfından jüri ve eğitmenler yer aldı.

Uluslararası Okçuluk Turnuvası ilk olarak geçen yıl Kuzey Makedonya'da "Tozkoparan İskender" başlığıyla düzenlenmiş, organizasyona 7 Balkan ülkesinden 120 katılımcı iştirak etmişti.

 

 

Diğer Etkinlikler

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ve Buenos Aires Özerk Şehir Yönetiminin (CABA) katkılarıyla “19. Müzeler Gecesi” adlı...

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilciliklerinin sayısını artırarak Yunus Emre’nin barış...

Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı iş birliğinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü anmak, Türk milletinin...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin eşsiz kültürel ögelerini farklı kıtalara taşıyarak Türk kültürünü dünya çapında ilgi...