Bükreş'te Dünya Kahvaltı Günü Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

Romanya'da, "Dünya Kahvaltı Günü" vesilesiyle Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği ve Bükreş Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle "Gelin Tanış Olalım" etkinliği düzenlendi.

Büyükelçilik resmi konutunun bahçesinde 6 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen etkinliğe, ülkedeki yabancı büyükelçiler ve eşleri, Romanya Dışişleri Bakanlığı mensupları, Uluslararası Kadınlar Derneği (IWA) yöneticileri ve üyeleri, Bükreş Uluslararası Maarif Okulu öğretmen ve okul aile birliği temsilcileriyle Büyükelçilik mensupları katıldı.

"Gelin Tanış Olalım" etkinliği kapsamında geleneksel Türk okçuluğu ve ebru sanatının tanıtıldı.

DAVETLİLERİN TERCİHİ TÜRKİYE

Türk misafirperverliğiyle ağırlanan konukların, dünyanın en lezzetli kahvaltısı olan Türk kahvaltısının tadına baktı. Türkiye'yi, Türk kültürünü ve mutfağını çok beğenen davetliler, bundan dolayı tatillerde Türkiye'ye gitmeyi tercih edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, kadim ve zengin Türk kültürünü tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Romanya'da yerli ve yabancıların Türk kültürüne ilgilisi, Türkçeyi öğrenmek istemesi bizi şevke getiren en büyük etken." ifadesini kullandı.

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...