Büyükelçi Eşleri Abuja’da Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Nijerya’nın başkenti Abuja’da görev yapan büyükelçilerin eşleri Abuja Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen bir organizasyonda bir araya geldi.

2 Kasım 2021 tarihinde T.C. Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar’ın eşi Füsun Bayraktar, Enstitünün düzenlediği programla ile Abuja’daki büyükelçi eşleriyle buluştu. Programa Abuja’da bulunan Angola, Avusturalya, Bangladeş, Belarus, Belçika, Endonezya, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Namibya, Tanzanya ve Yunanistan elçilerinin büyükelçilerinin eşleri katıldı.

 

ERDOĞAN’IN “AFRİKA GEZİLERİM” FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ

Abuja Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Macit Koç tarafından etkinliğin açılışının ardından katılımcılara 53 ülkede 64 Kültür Merkezi bulunan Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgiler verildi. Enstitü sunumunun ardından Sayın Emine Erdoğan’ın “Afrika Gezilerim” adlı fotoğraf sergisi gezildi.

TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILDI

Sergi sırasında misafirlere Türk kültürünün nadide içeceklerinden çay ve kahve ile Türk tatlıları ikram edildi. Enstitünün gezdirilmesinin ardından misafirlere Türkçe ve Türk kültürüne dair çeşitli konularda bilgiler aktarıldı.

İlerleyen zamanlarda kültür ve eğitim konularıyla ilgili Nijerya’da yapılması planlanan ortak çalışmalar hakkında bilgiler verilen etkinlikte, yapılacak yeni projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün...