Çevrimiçi ''Makamda Şifa'' Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

İşkodra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği işbirliğinde çevrimiçi "Makamda Şifa" konseri düzenledi.

Program, koronovirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden tüm insanlar için İstanbul Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Hafız Sayın Metin Çakar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Enstitü Başkanımız Prof. Dr. Şeref Ateş, açış konuşmasında düzenlenen konserin dünyanın her tarafına şifa, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Ayrıca iki aydır devam eden karantina döneminin de sonuna gelindiğini, insanlık olarak bu sınavı güzel bir şekilde atlattığımızı ümit ederek nefesin kıymetinin anlaşıldığı, daha güzel günler yaşayacağımızı ummuduğunu ifade etti. 

Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ise içinden geçilmekte olunan dönemde herkesin ister istemez bu salgın nedeniyle belirli ölçülerde psikolojik olarak da etkilendiğini belirterek düzenlenen konserin  herkese iyi gelmesi ve bir nevi terapi etkisi yapmasını temenni etti.

Konser, Acem Kürdi, Buselik, Ferahfeza, Hicaz, Hüzzam, Seğah makamlarında Halil Erseven, Fehmi Tokay, Tanburi Cemil Bey, Dede Efendi, Muallim İsmail Hakkı Bey'in besteleriyle ifa edildi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan ve unutulmaya yüz tutmuş kadim sanat...

Türkiye ve Çin sürdürülebilir enerji alanındaki iş birliği projelerini, Çin Ulusal Enerji Yatırım Kuruluşunun (SPIC) ev...

Yunus Emre Enstitüsü, çocuklar ile gençlerin yapay zekâ ve NFT gibi yeni teknolojileri kullanarak sanat eserleri...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Güney Kore 3. Ulusal Türkçe Konuşma Yarışması düzenlendi. Yarışma, Hankuk...