Çinli Medya Yöneticileri Yunus Emre Enstitüsünde

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’de bulunan Çin Halk Cumhuriyeti’nin önde gelen medya kuruluşlarının yöneticilerinden oluşan heyet, Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

6-9 Mayıs 2018 tarihlerini kapsayan Türkiye ziyaretleri kapsamında, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Anadolu Ajansı (AA) gibi kurumları ziyaret edecek olan heyet, 7 Mayıs 2018 tarihinde Yunus Emre Enstitüsüne misafir oldu.

SUMG Başkanı QIU Xin, Shanghai XinHua Şirketleri Başkanı LI Shuang ve The Paper News web sitesinin Genel Yayın Yönetmeni LIU Yonggang’ın da aralarında bulunduğu heyete, Enstitünün dünya genelinde yürütmüş olduğu Türkçe öğretimi, kültür-sanat ve bilimsel çalışmaları kapsayan faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Kültürel etkileşimi sağlamak amacıyla olası iş birliği imkânlarının da görüşüldüğü ziyarette Çinli heyet, “Kültür Durakları” sergi alanını da gezerek Enstitünün yürütmekte olduğu çeşitli proje, etkinlik ve bilimsel çalışmalar ile ilgili bilgilendirildi. 

Misafirimiz Olun!

2018 yılının “Çin’de Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesinin ardından, Çin Halk Cumhuriyeti ile kültürel etkileşimi artıracak ortak projelerle iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen YEE, farklı alanlardan Çinli heyetlerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Türkiye ile ilgili ülke arasındaki kültürel diplomasi köprülerini güçlendirerek iki ülke devlet kurumları ile halklarının birbirlerini tanımaları ve bu sayede yakınlaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen “Misafirimiz Olun” projesi kapsamında da daha önce geniş kamusal erişime sahip çevrelerin temsilcilerinden oluşan heyetler ülkemizde ağırlanmıştı.

Yunus Emre Enstitüsünün “Misafirimiz Olun!” çağrısı ile 2017 turizm sezonunda 3 farklı Çinli heyet ülkemizin tarihi ve turistik şehirlerinde misafir edilmiş, Türkiye ve sahip olduğu turizm potansiyeline dönük yapılan haber, yayın ve sosyal medya paylaşımlarının etkisi milyonlara ulaşmıştı.