Dostluk Tırı İl İl Gezmeye Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

2016 Yılı Türkçe Yaz Okulu kapsamında Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde yayın yapan Türkçenin Sesi Radyosu tarafından hazırlanan Kültür Geceleri isimli program dizisinin üçüncüsü Denizli’de gerçekleştirildi.

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesinin destekleriyle yapılan program, Türkçe Yaz Okulu Dostluk Tırı’nın Denizli Çınar Meydanı’na girişiyle başladı.

46 ülkeden 540 öğrencinin Türkiye’nin 16 şehrinde ağırlandığı Türkçe Yaz Okulu programı dâhilinde 20 farklı üniversitede eğitim alan ve kültür etkinliklerine katılan Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerini halkımızla bir araya getirmek için düzenlenen Kültür Geceleri, Denizli’de de büyük ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsünün ve Türkçe Yaz Okulu’nun tanıtım filmleriyle, Ankara ve Samsun programlarına ait videolarla başlayan program, öğrencilerin Türkiye’ye destek mesajlarını iletmelerinin ardından Türkçe Yarışıyorum isimli etkinlikle devam etti. Türkçenin Sesi Radyosunun spikerlerinden Mert Talat Dilekçioğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği yarışmada öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi. Türkiye’nin kültürüne, tarihine, sanatına ve Türkçe dilbilgisine dair hazırlanan soruları cevaplayan öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yaşandı.

Kazakistan’dan Zhanerke Toishybay ve Guldana Abdulkarim, Arnavutluk’tan Arkel Cufo, Hollanda’dan Salih Türker, İran’dan Farzaneh Farhangi’nin katıldığı Türkçe Yarışıyorum, Türkçenin Sesi Radyosundan da canlı olarak yayımlandı. Yarışmayı 10 sorudan 8’ine doğru cevap veren Salih Türker kazanırken, öğrencilere hediyelerini Pamukkale Üniversitesi Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi hocaları takdim etti.

Türkçe Yarışıyorum etkinliğinin ardından Pamukkale Üniversitesi Kültür Geceleri kapsamında bir akşam yemeği programı gerçekleştirdi. Yunus Emre Enstitüsünün misafir öğrencileri onuruna verilen akşam yemeğine Denizli Valisi Vekili İsmail Soykan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ katılı.

Yerel yöneticilerle öğrencilerin sohbet ortamında bir araya geldiği akşam yemeği programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.