Enstitüde Bayrak Değişimi

Yazıcı-dostu sürüm

Bir önceki Enstitü Başkanımız Prof. Dr. Hayati Develi'nin Başkanlık görev süresinin sona ermesi nedeniyle kendilerinin teşrifleriyle bir uğurlama programı gerçekleştirildi. 21 Ocak günü yapılan programa Ankara’da görevli olan tüm Yunus Emre Enstitüsü personeli katıldı.

Prof. Dr. Hayati Develi kendisi için düzenlenen programda aşağıdaki sözleri personelle paylaştı.

 “Ben üniversite hocasıyım, devletin uluslararası hizmet veren böylesine önemli bir kurumunda görev aldığım üç sene emsalsiz bir tecrübe oldu. Bence bu hepimiz için önemli ve böylesi bir çalışma ancak takım çalışmasıyla olur; aynı bütün dişleri birbirine bağlı bir makine gibi. Bu üç sene içerisinde beraber çalıştığım arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim.

Bana hakkı geçenler olmuştur, hakkınızı helal edin, benden yana da helal olsun. Bu bir bayrak değişimidir. Atın sürücüsünün atı durdurmadan bayrağı teslim etmesi gerekir, işi sonraya bırakmaya hakkı yoktur. Şuan bu gerçekleşti. Aynı azim, iyi niyet, fedakârlıkla devletimizin son yıllardaki en önemli projelerinden biri olan Yunus Emre Enstitüsündeki çalışmalarınıza devam etmenizi dilerim.

İyi niyetle, hasbilikle, dervişane bir gönüllülükle her anımızı kurumumuza vakfetmek gayretini hepinizde gördüm ve bundan sonra da aynı aşk ve şevk ile yolunuza devam etmenizi diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, ömrünüz bereketli olsun hepinize teşekkür ederim”.

Görevi devir alan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise konuşmasına Prof. Develi’ye teşekkür ederek başladı. Vakfın altı yıldır var olduğunu söyleyen Ateş, Develi ile 2,5 sene evvel tanıştıklarını belirterek kendisi ile “ortak manevi hedeflerinin olduğunun” altını çizdi. Develi’nin ülke sevgisine sahip biri olduğunu söyleyen Enstitü Başkanı bu sevgi vasıtasıyla gece gündüz çalıştığını, ileride de Develi’nin bilgisi, tecrübesi ve icraatlarının kendilerine rehberlik etmesini arzuladıklarını söyleyerek kendisine Enstitü adına bir hediye sundu.