Estonya’da Çocuklar Türk Masalları Dinledi

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Estonya’da T.C. Tallinn Büyükelçiliğinin organizasyonuyla kutlandı. Bayram vesilesiyle Estonya’da bakıma muhtaç çocukların kaldığı Keila SOS Çocuk Köyü ve iki ayrı kreş ziyaret edildi.

Öncelikle 19 Nisan tarihinde 52 çocuğun bakıcı ailelerle birlikte yaşadığı Keila SOS Köyü ziyaret edildi. SOS yetkililerinden SOS sistemi ve Keila SOS Köyü hakkında bilgi alındı ve köy gezilerek bir ailenin misafiri olundu. 

23 Nisan Pazartesi günü Eston ve Rus çocuklarının karışık olarak eğitim aldıkları iki dilli Lasteaed Kelluke adlı kreş ile 26 Nisan Perşembe günü Estonya’nın en köklü okullarından olan Tallinna Vormsi Lasteaed adlı kreş ziyaret edildi.

Kutlamalara katılan T.C. Tallinn Büyükelçisi Hayriye Kumaşçıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ülkemizin genç nesillere olan inancını gösteren önemli bir bayram olduğunu ve bu anlamlı günü Türk ve Eston çocuklarının birlikte kutlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk çocukları Eston arkadaşlarıyla paylaştıkları bayram coşkusunu, şarkılar ve şiirler eşliğinde kutladılar. Ayrıca çocuklara Tallinn Üniversitesi’nde Türkçe eğitim alan Jevgenia Nazarova ve Mari-Liss Remmel adlı iki öğrenci Türk masallarını Estonca ve Rusça olarak anlattı. Türk masallarını beğenen çocuklara Feridun Oral’ın yazmış olduğu “Kırmızı Elma” adlı masal kitabının Estonca baskısı armağan edildi. Ayrıca çocuklara, T.C. Tallinn Büyükelçiliği tarafından Türkiye’den getirilen çikolata ve şekerlemeler ikram edilirken Türk Hava Yolları sponsorluğunda oyuncaklar hediye edildi.