Estonyalılar Türk Kültürü ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Estonya’nın Parnu şehrinde düzenlenen “Türk Kültür Haftası”nda Eston halkı Türk kültürüyle buluşuyor. Türkiye’den pek çok kurumun farklı alanlarda ülkemizin tanıtımını yapmak üzere katılım gösterdiği etkinlikte edebiyat sohbetleri, Türk kahvesi sunumları, konserler, fotoğraf sergileri, dans gösterileri, iş ve ticaret adamlarıyla söyleşiler sayesinde Estonyalılar Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı buluyor.

T.C. Tallinn Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsünün destek verdiği ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezinin katıldığı programda Eston halkı, Türklerin en eski kâğıt süsleme sanatlarından biri olan Ebru sanatı ile birlikte ağaç kalıplarla kumaşa basılarak uygulanan bir sanat dalı olan ıhlamur baskıyı deneyimliyor. Her yaştan katılımcının büyük ilgi gösterdiği atölye çalışmalarında ebru sanatını yakından tanıyarak deneyimleme fırsatı bulan katılımcılar, ıhlamur baskılar kullanılarak bez çantalar da tasarlıyor.

Geleneksel sporların tanıtımının da yapıldığı programda Antalya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Türkiye’den programa katılan sporcular, yüzlerce yıllık geçmişe sahip geleneksel yağlı güreşlerin tanıtımını gerçekleştiriyor. 

Etkinlik boyunca anaokullarında küçük dinleyicileriyle bir araya gelerek Feridun Oral’ın “Kırmızı Elma” adlı kitabının paylaşıldığı “Türk Kültür Haftası” kapsamında kanun üstadı Tahir Aydoğdu müzikseverlerle bir araya gelecek.

Bağımsızlığının 100. yılını kutlayan Estonyalıların ilgiyle takip ettiği “Türk Kültür Haftası”nda, geleneksel Türk kültürünün önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunu Karagöz ve Hacivat katılımcılarla buluşturulurken, sinemaseverler için Türk filmlerinin gösterimi de yapılacak.

Etkinlikler 8 Eylül’e kadar devam edecek.