“Farklılıklarımız Zenginliğimizdir"

Yazıcı-dostu sürüm

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, "Sanat Farklılıkları Konuşuyor" sergisi açıldı.

“Kültürlerarası Diyalog Gecesi” kapsamında, Viyana’nın farklı noktalarında yer alan kültür enstitülerinin gece boyu kapılarını aralayarak birçok etkinliğe imza attıkları organizasyon kapsamında Viyana Yunus Emre Enstitü, Uluslararası Kültürel Farklılıklar Organizasyonu (ICDO) ile ortaklaşa düzenlediği “Sanat Farklılıkları Konuşuyor” isimli konferans ve sergiye ev sahipliği yaptı. Aralarında Rusya, Dominik Cumhuriyeti, Filipin, Kolombiya, Filistin ve Avusturya gibi 15 ülkeden 15 sanatçının eserlerine yer verilen etkinlikte, farklılıklar sanatçıların dokunuşlarıyla anlatıldı.

Klasik minyatürden modern resme kadar farklı tarz ve stillerde plastik sanatlar alanındaki eserlerin yer aldığı serginin ana düşüncesi “Farklılıklarımız Zenginliğimizdir” oldu. Sanatın zamana ve mekâna bağlı olarak algıları, zevkleri değişse de sanat düşüncesinin, hissiyatının insanlık kadar eski bir mesele olduğuna vurgu yapıldı.

Çok sayıda sanatseverin ilgi gösterdiği sergiye Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım'ın yanı sıra Filipinler'in Viyana Büyükelçisi Maria Cleofe Rayos Natividad ve Dominik Cumhuriyeti'nin Viyana Büyükelçisi Lourdes Victoria Kruse de katıldı.

Viyana'da bulunan farklı kültürlerin etkileşimine katkıda bulunurken Avusturyalılar ile kültürel iletişimini geliştirmek amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Enstitüde gerçekleşen etkinliğe katılan misafirler Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı da buldu.