“Fatih: Avrupa’nın Kaderini Değiştiren Adam” Sergisi Roma’da

Yazıcı-dostu sürüm

Roma Yunus Emre Enstitüsü tarafından, 10 Ocak 2016 tarihinde “Fatih: Avrupa’nın Kaderini Değiştiren Adam” belgeselinin özel gösterimi, İtalyan Kültür Bakanlığına bağlı Ulusal Doğu Sanatları Müzesinde yapıldı.  

Etkinliğin açılış konuşmasını, İtalyan Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürü Edith Gabrielli ve Ulusal Doğu Sanatları Müzesi Müdürü Massimiliano Polichetti yaptı. Konuşmasında; böyle güzel bir etkinlikte yer almaktan ve Yunus Emre Enstitüsüyle iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Belgesel filmin yönetmeni Kerime Senyücel ise, böylesine çok yönlü ve özel bir şahsiyeti Roma’da tanıtmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek Roma Yunus Emre Enstitüsüne ve kendilerini konuk eden Ulusal Doğu Sanatları Müzesine teşekkür etti.

Özel film gösteriminin ardından düzenlenen panele, belgeselin metin yazarı ve danışmanı Bilkent Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kalpaklı, Napoli Üniversitesinden Prof. Dr. Michele Bernardini, Roma Üniversitesinden Prof. Dr. FabioGrassi, Cassino Üniversitesinden Prof. Dr.Corrado Bocci ile belgeselin yönetmeni Kerime Senyücel ve belgeselde Fatih’in olgun dönemini canlandıran İkinci Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu da katıldı.

Belgeselin öyküsünü anlatan arşiv materyallerinin yer aldığı panolar ve filmde kullanılan kostümlerin görülebileceği, aynı zamanda filmin özet gösteriminin de yer alacağı sergi, 14 Şubat 2016 tarihine kadar Roma Ulusal Doğu Sanatları Müzesinde ziyarete açık olacak.