Geleneksel Türk Okçuluğu Senegallilere Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle 16 ülkede hayata geçirilen Kemankeş Projesi kapsamında geleneksel Türk okçuluğu Senegallilere tanıtıldı.

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde 4 Aralık 2022 tarihinde başlatılan geleneksel Türk okçuluğu kursu, Senegalliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Türk kurumlarının temsilcileri, Enstitü kursiyerleri, Senegalliler ve sporseverlerin katıldığı programda, Kemankeş Projesi kapsamında eğitmen olan Aissatou Alassane Diedhieou ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Sorumlusu Halil İbrahim Efe tarafından geleneksel Türk okçuluğu anlatıldı.

Okçuluk eğitmeni Diedhieou, Türkiye'de geleneksel Türk okçuluğu eğitimi almasında kendisine imkân sağlayan Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

BAŞARILI OLAN ADAYLAR ETNOSPOR FESTİVALİ’NE KATILACAK

Spor alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Diedhieou, okçuluk sporundan büyük keyif aldığını ve okçuluk eğitmenliği sayesinde okul masraflarını karşılayabildiğini söyledi.

Dakar Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Türk okçuluğu kurslarında başarılı olan kursiyerler, Türk okçuluğu müsabakalarına katılmak üzere geleneksel olarak Ahlat’ta gerçekleştirilen Etnospor Festivali kapsamında Türkiye'ye gönderilecek.

Diğer Etkinlikler

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ve Buenos Aires Özerk Şehir Yönetiminin (CABA) katkılarıyla “19. Müzeler Gecesi” adlı...

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilciliklerinin sayısını artırarak Yunus Emre’nin barış...

Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı iş birliğinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü anmak, Türk milletinin...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin eşsiz kültürel ögelerini farklı kıtalara taşıyarak Türk kültürünü dünya çapında ilgi...

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin meşhur kardiyologlarından Prof. Dr. Özlem Arıcan, Azerbaycan TIBB Üniversitesinde hekim adaylarıyla bir...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra kentinde, "İşkodra Kahramanı Hasan Rıza Paşa ve Geçmişten Günümüze Türkiye-Arnavutluk...

T.C. Vatikan Büyükelçiliği, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçiliği ve Roma Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle “Ekmek ve...