Gönül elçisi yabancı öğrenciler Türkiye’de bayram coşkumuzu paylaştı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın dört bir yanında Yunus Emre Enstitüsü vasıtasıyla Türkçe öğrenen ve hali hazırda Türkiye’ye eğitim gören 40 yabancı öğrenci,  Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 94. yılı kutlamaları kapsamında Ankara’da düzenlenen geçit törenine katıldı. Yabancı öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında toplumun birçok kesimini temsil eden kalabalık bir kortejle birlikte TBMM Binasından Eski Meclis’e yürüyerek Ankaralıları selamladı. 

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı ülkemizde büyük bir coşku ile kutlandı. Ankara’da düzenlenen geçit törenine bu yıl da çok sayıda kurum, kuruluş, STK ve okul temsilcileri katıldı. Yunus Emre Enstitüsü’nün yurtdışındaki merkezlerinde Türkçe öğrenmiş ve şu anda Türkiye’de eğitim gören yabancı gençler de bu yılki kutlamalara katıldılar.

Yeni meclisten eski meclise yürüdüler 

Törenler, tarihteki 16 Türk Devletinin bayraklarını taşıyan ve kıyafetleri ile temsil eden Mehteran Birliğinin Konseri ile başladı. Saat 12.00’de başlayan konseri Karma Bandonun Konseri takip etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bayram geçit töreni, TBMM ile Eski Meclis arasında gerçekleşti.

Gazileri taşıyan araçların öncülük ettiği kortejde, Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın dört bir yanındaki Türk Kültür Merkezlerinde Türkçe öğrenmiş ve hali hazırda Türkiye’de eğitimlerini devam ettiren 40 yabancı uyruklu genç de yer aldı. Kültür elçisi gençler, toplumun birçok kesimini temsil eden kalabalık bir kortejle birlikte TBMM Binasından Eski Meclis’e yürüyerek Ankaralıları selamladılar. Korteje; bando takımı, mehteran takımı, askerler, öğrenciler, izciler, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore ve Kıbrıs zaferleri ile 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı verilen büyük mücadeleyi ve kahraman Türk milletini temsil eden gruplar; Okçular Tekkesi, Tarihi Osmanlı Birliği, milli sporcular, Ampute Milli Futbol Takımı, Motorlu Polis ve Jandarma Ekibi, Motorlu Zabıta Ekibi, seğmenler, halk oyunları ekipleri ve sivil vatandaşlar katıldı.