Gönülden Gönüle Yunus Emre Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Hayal Trio müzik grubunun katılımıyla 28 ve 29 Haziran 2021 tarihlerinde "Gönülden Gönüle Yunus Emre" konseri düzenledi. Başta Türkiye olmak üzere ülkedeki büyükelçiliklerin ve sanatseverlerin katıldığı konserde tam bir müzik şöleni yaşandı. 

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Gönülden Gönüle Yunus Emre” Konseri düzenlendi.

Konsere, Tiran Yunus Emre Enstitüsünün daveti üzerine Türkiye’den “Hayal Trio” grubu katıldı. Arnavutluk’ta iki konser veren grup 28 Haziran 2021 tarihinde Fier Roskovec’de, 29 Haziran 2021 tarihinde ise Tiran Amfitiyatro’da sahne aldı.

Yusuf Ubeydullah Gülaçar (keman), Cengiz Onarıcı (kanun) ve Barış Yağcıoğlu (piyano) üçlüsünden oluşan grup her iki konserde de dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Medyanın ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konserin protokolünde Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği mensupları ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ile birlikte Arnavutluk’taki diğer ülke büyükelçiliklerinin misyonları yer aldı.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...