GPDNet “Göz Alıcı, Tutkulu, Güzel” Sergisi Seul'de Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kore Vakfının, Enstitümüzün 2016-2019 döneminde başkanlığını üstlendiği Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet) üyeleriyle birlikte yürüttüğü “Göz Alıcı, Tutkulu, Güzel” adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Prof. Dr. Ateş, 5 Ocak 2017 tarihinde Seul’de Kore Vakfı Sanat Galerisinde gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada etkinliğin GPDNet üyeleri arasında sanat alanındaki ilk iş birliği projesi olduğunu hatırlatarak, Enstitü olarak destek verdiğimiz projenin başarısından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kore Vakfını bu süreçte sergilediği liderlikten dolayı tebrik eden Prof. Dr. Ateş, konuşmasında, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini gündeme getirmeyi amaçlayan etkinliğin, sanatın hayatımızı güzelleştirmek ve sokaklarımızı, mahallelerimizi, köylerimizi ve şehirlerimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek noktasındaki potansiyelini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ateş, serginin Kore ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin altmışıncı yılına denk gelmesinden ayrıca mutlu olduğunu belirterek, Türkiye ile Kore arasındaki kültürel alışverişin artmasını arzu ettiğini ve bu noktada Enstitü olarak Kore Vakfıyla ilişkileri ve iş birliklerini geliştirmek istediklerini vurguladı.

“Göz Alıcı, Tutkulu, Güzel” Sergisi

“Göz Alıcı, Tutkulu, Güzel” adlı sergi üç aşamalı büyük bir etkinliğin son halkasını teşkil ediyor. Etkinlik kapsamında ilk olarak Koreli duvar resmi sanatçıları ve gönüllüler Vietnam’daki Tam Thanh köyündeki evler ile kamu tesislerinin duvarlarını yerel gönüllülerle birlikte resimlerle süslediler. Etkinliğin ikinci aşamasında Kore Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Filipinler Ulusal Sanat ve Kültür Komisyonunun desteğiyle fotoğrafçılar Noh Gihun ve Lim Miju (Kore), Alper Taşçı ve Mehmet Bayram (Türkiye) ile Marvin Alcaraz (Filipinler) duvar resimlerini ve köyün doğal güzelliğini fotoğrafladılar. Seul’de Kore Vakfı Sanat Galerisinde açılan fotoğraf sergisi ise, Birleşmiş Milletler “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni gündeme getirmeyi amaçlayan projenin son aşamasını oluşturuyor.

Enstitümüzün üç yıl için başkanlığını üstlendiği Küresel Kamu Diplomasisi Ağının önemli bir ortak etkinliği olan ve bu anlamda uluslararası kültürel diplomasi kurumlarıyla sürdürdüğümüz başarılı ilişkileri ortaya koyan sergi 24 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak.