Hacivat & Karagöz Gölge Oyunu Evinizde

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2018 yılında Türk kültürünün somut olmayan kültürel mirasının yakından tanıtılması amacıyla Karagöz & Hacivat Projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında İngiltere’de ilk ve orta öğretim okullarında, çeşitli kültür kurumlarında ve müzelerde çocuklara İngilizce ve Türkçe oyunlar sergilenmektedir. Böylece, hem çocuklarla güzel vakit geçirirken kültürümüzün tanıtılması hem de farklı kültürel geçmişlerden gelen öğrenciler arasında bir köprü kurulması hedeflenmektedir.

Enstitü, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebiyle İngiltere’de alınan önlemler gereği eğitime ara verildiği için gölge oyununu evlere taşıdı. Çocuklar ve aileleri için Zoom platformu üzerinden 19 Nisan 2020 tarihinde İngilizce, 23 Nisan 2020 tarihinde ise Türkçe gösterim yapıldı. Tiyatro sanatçısı Ada Burke tarafından perdede canlandıran oyunu çok sayıda öğrenci ve veli keyifle takip etti.

Oyun videolarını aşağıdaki bağlantılardan izleyebilirseniz.

https://www.facebook.com/yeelondra/videos/228073848532661/ (Türkçe Oyun)

https://www.facebook.com/yeelondra/videos/526702664642385/ (İngilizce Oyun)

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Pakistan’ın prestijli uluslararası etkinlikleri arasında yer alan Pakistan Tiyatro Festivali...

Yunus Emre Enstitüsünün Yunus’un dünya görüşünü müzik ile harmanladığı “Yunus’un İzinde” program serisi, yurt dışında...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarına katılan öğrenciler için sanat etkinlikleri, piknik programı ve bilgi...

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Nizami Gencevi’nin 880. Doğum yıl dönümü ve Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıl dönümü...