Hermana: Ankara Yahudilerinin Anlatılmamış Tarihi

Yazıcı-dostu sürüm

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen etkinlikte “Hermana: Ankara Yahudilerinin Anlatılmamış Tarihi” adlı ödüllü belgeselin gösterimi gerçekleştirildi. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan gösteriminin ardından belgeselin yönetmeni Enver Arcak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Belgeselin Anadolu’nun en eski Yahudi topluluklarından biri olan Ankara Musevilerinin geçmişine uzandığını anlatan Arcak, 15. yüzyılın ortalarında Osmanlı'ya sığınan ve uzun yıllar boyunca Ankara’da yaşayan Musevi toplumunun hikâyesini derlediklerini söyledi.

Ankara’nın Ulus bölgesinde yer alan Musevi mahallesine ait hikâye, fotoğraf ve röportajlarla izleyiciye aktaran belgeselde Osmanlı döneminden bugüne Ankara Musevilerinin tarihsel gelişimini gözler önüne seriyor.

Program kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinde de geçmişte Ankara’da yaşayan Musevi ailelerinin paylaştığı kareler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan "Hermana: Ankara Yahudilerinin Anlatılmamış Tarihi", Ankara Musevileri ile ilgili kapsamlı ilk araştırma ve belgesel olma özelliği taşıyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....