“İnsanlığın Şairleri” 9 Eylül’de Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Hoşgörü, kardeşlik, barış, insan ve doğa sevgisi gibi temaları işlediği Türkçe şiirleriyle tüm insanlığa seslenen Yunus Emre (1240-1321), UNESCO’nun ilan ettiği Yunus Emre Yılı kapsamında çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Bu etkinliklerde Yunus Emre gibi fikirleriyle insanlığa ve dünya barışına katkıda bulunan düşünürlerin hayatları ve eserleri de anlatılıyor.

Köln Yunus Emre Enstitüsünün 9 Eylül 2021 tarihinde düzenleyeceği “İnsanlığın Şairleri” isimli programda Yunus Emre’nin yanı sıra 19. yüzyılda yaşamış, Polonya’nın en önemli şairlerinden biri olan Adam Mickiewicz (1798-1855) ile antik dönemde yaşamış Çinli bilgin ve filozof Konfüçyüs’ün (M.Ö. 551-479) fikir hayatı da masaya yatırılacak. Programda üç büyük düşünürün eserleri ve toplumları birleştiren felsefeleriyle günümüze nasıl ışık tuttukları mercek altına alınacak.

Köln Yunus Emre Enstitüsü, Düsseldorf Konfüçyüs Enstitüsü ve Düsseldorf Polonya Enstitüsünün ortaklaşa gerçekleştireceği dijital etkinliğe Türk-Alman yazar Zafer Şenocak, Köln Üniversitesi Slav Edebiyatları Profesörü Dr. Jörg Schulte ve Trier Üniversitesinden Sinolog Prof. Dr. Karl-Heinz Pohl konuk olacak. Konuklar, doğdukları toprakların kültür enstitülerine ismini veren üç büyük düşünürün hayatı hakkında konuşacak. Moderatörlüğünü oyuncu Karin Angele’nin üstleneceği etkinlikte Macar müzik grubu Sultanita, Yunus Emre’nin şiirlerinden bestelenen eserlerden oluşan bir dinleti sunacak.

Almanca gerçekleşecek etkinlik 9 Eylül 2021 tarihinde saat 18.00’de Köln Yunus Emre Enstitüsünün YouTube kanalı üzerinden canlı izlenebilecek.

Köln Yunus Emre Enstitüsü YouTube kanalı