İpek Kitap Fuarı 12 Haziran’da Başlıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova’daki İpek Belediyesi ve İpek Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğiyle İpek Kitap Fuarı’nın bu yıl sekizincisi gerçekleşiyor. Paneller, kitap tanıtımı ve imza günlerinin yer alacağı fuarda Yazar Zeki Bulduk’un “Kayıpar Kosova” isimli kitabı da okuyucuyla buluşacak.

Kosova’da faaliyet gösteren İpek Yunus Emre Enstitüsü ve İpek Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen İpek Kitap Fuarı 12 Haziran 2021 tarihinde açılıyor. İpek Şehir Meydanında açılışı gerçekleşecek ve 16 Haziran 2021 tarihine kadar açık kalacak kitap fuarında kitap tanıtımı, imza günü ve panel gibi etkinlikler yapılacak.

Fuar alanında açılacak stantta; Kosova Türk Edebiyatı (BalTam, İmza Dergisi, Türkçem vs) yayınları, Türkçeden Arnavutçaya çevrilmiş kitaplar ile YEE ürünleri sergilenecek ve katılımcılarla buluşturulacak.

ZEKİ BULDUK, KAYIPAR KOSOVA KİTABI İLE İMZA GÜNÜNDE

Fuarda, yazar Zeki Bulduk'un Fleta yayınevi tarafından Arnavutçaya “Kosove” adıyla çevrilen“Kayıplar Kosova” adlı kitabı tanıtılacak ve imza günü düzenlenecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İpek Kitap Fuarı, Balkan Bölgesi ile özelde Kosova, K. Makedonya ve Arnavutluk'taki yayınevlerinin bir araya gelmesini, iş birliği kurmasını  ve okuyucu ile buluşmasını sağlıyor Fuarda Arnavutça, Türkçe, İngilizce ve Boşnakça eserler de yer alıyor. Enstitümüz, Türkiye’deki yayıncılık sektörünün de fuara katılmasını destekliyor.