Iraklı Öğretmenler Sertifikalarına Kavuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Iraklı öğretmenlere yönelik düzenlediği “Mesleki Gelişim Seminer Programı” nın kapanışı 2016 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirildi. 

Enstitünün toplantı salonunda yapılan kapanış programına 19 Iraklı öğretmenin yanı sıra TİKA Irak Masası’ndan temsilciler katıldı. 

Irak Eğitim ve Kültür Geliştirme Örgütü (DECO Organization) Başkanı Ahmet Yakup Celal ve 19 Iraklı öğretmen, 21 Ağustos 2016 tarihinde Ankara’ya ulaşmalarının ardından başlayan programda mesleki yeterliliklerine katkı sağlayacak bir dizi seminer dersi aldılar.

Iraklı öğretmenlerin aldığı seminer dersleri arasında Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanında dört dil becerisi, dilbilgisi öğretimi, sınıf içi ilişkiler ve dil öğretim araç gereci hazırlama gibi Iraklı öğretmenlerin Türkçe öğretimi çalışmalarına katkı sağlayacak dersler yer aldı. Eğitimler Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi TÖMER’lerinin saygın akademisyenlerinin değerli bilgi ve tecrübelerini aktardıkları oturumları kapsadı. Eğitimler sırasında seminer konuşmacıları tarafından örnek dil öğretim araç gereçleri sunuldu. Yunus Emre Enstitüsü tarafından Yedi İklim Türkçe Öğretim Setleri ve bazı kaynaklar katılımcılara armağan edildi.

Program kapsamında seminer dersleri sonrası Ankara’nın ilgi çekici noktalarını gezme şansı bulan Iraklı öğretmenler, Türkiye ve Türkçeyi yaşayarak farklı tecrübeler edinmekte ve bundan dolayı memnuniyetlerini bildirdiler.

Sertifikaların takdimiyle devam eden program, çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.