Iraklı Türkologlar Ülkelerine Uğurlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle Karabük Üniversitesinde gerçekleşen “Erbil Yaz Okulu” sona erdi.

Karabük Üniversitesinde Iraklı 20 Türkolog adayının katılımıyla gerçekleşen yaz okulu programı, düzenlenen sertifika töreni ile son buldu.

Törende konuşan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Enstitünün birçok ülkede olduğu gibi Erbil’de de Türkoloji bölümü öğrencilerine, eğitimini Türkiye’de tamamlamak isteyen Erbilli gençlere ve Türkçe öğrenmek isteyen herkese destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise benzeri iş birliklerinin artarak devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Karabük Üniversitesinde eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencileri destekleyeceklerini belirtti.

“Erbil Yaz Okulu” öğrencileri, akademik eğitimin yanı sıra düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler ve sanat atölyeleri ile Türk kültürünü, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini yakından tanıma, şehir gezileri ile de ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı yakaladı.

Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde verilen derslerin yanı sıra dil gelişimlerini Türk kültürü ile iç içe geliştirme imkânı bulan öğrenciler, alandaki çalışmalarına daha büyük bir özveriyle devam edeceklerinin sözünü verdi.