İşkodra’da Sultan II. Abdülhamid Han’ın Kayıp Piyanosu Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Tiran Büyükelçiliği, İşkodra Yunus Emre Enstitüsü ve İşkodra Belediyesi iş birliğiyle “Sultan II. Abdülhamid Han’ın Kayıp Piyanosu” adlı konser programı gerçekleştirildi.

Piyanist Tutu Aydınoğlu’nun performansı ve Nuray Ocaklı’nın sunumu eşliğinde, 7 Aralık 2022 tarihinde İşkodra Migjeni Tiyatrosunda düzenlenen konser programına T.C. Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, İşkodra YEE Koordinatörü Zafer Kıyıcı, İşkodra Valisi Majlinda Angoni, İşkodra Belediye Başkanı Bardh Spahia, İşkodra Meclis Başkanı Hilmi Lakti, İşkodra Müftüsü Muhammed Sytari, Türk ve yerel kurumların temsilcileri, diplomatik temsilciler, sanatseverler ve davetliler katıldı.

İşkodra YEE Koordinatörü Zafer Kıyıcı açış konuşmasında “Sultan II. Abdülhamid Han’ın piyano ile klasik müziğe olan ilgisini ve klasik müzikte ne kadar seçici olduğunu gösteren bu projeyi Yunus Emre Enstitüsü olarak İşkodralılarla buluşturmanın sevinci içinde olduğumuzu belirtmek etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

1907 yılında Sultan II. Abdülhamid için satın alınan oto-piyanonun içinde bulunan 40’a yakın eserin Tutu Aydınoğlu tarafından yeniden icra edilmesiyle oluşturulan ve Sultan’ın sevdiği Liszt, Moszkowski, Guno eserleri ile Necip Paşa’nın orijinal Hamidiye Marşı ve Türk Muhafızları gibi eserlerin yer aldığı konser, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...