İstanbul’da Tuna Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog (EU-Turkey Intercultural Dialogue) Programı kapsamında uygulanan projelerden biri olan Birlik İçinde Çeşitlilik: Tuna Dalgaları Boyunca Kültürlerarası Diyalog (Diversity in Unity: Intercultural Dialogue Through the Waves of Danube) çerçevesinde üç gün süren tanıtım programı düzenlendi.

İstanbul Macar Kültür Merkezi koordinatörlüğünde, proje ortakları Kalem Derneği ve Türkiye Avrupa Vakfı ile düzenlenen ve 09 Mayıs Avrupa Günü kutlamalarını da kapsayan açılış programı, 9-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul’daki Kadıköy Özgürlük Parkında gerçekleştirildi.

Tuna bölgesi ve Türkiye arasındaki kültür alışverişini sağlamak ve ortak değerlerin paylaşımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen projenin açılış programında yer alan halka açık sergi, film gösterimleri, konserler ve tanıtım stantlarından oluşan etkinlik serisi üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Etnomüzikoloji Derneği Üçleme Topluluğu (Özlem Doğuş Varlı, Mahmut Cemal Sarı, Ersen Varlı) tarafından verilen Türk halk müziği ezgileri ile 9 Mayıs Perşembe günü başlayan etkinlikler, Alexandru Munteanu’nun yönetmenliğini yaptığı “Ada Kaleh-Kaybolmuş Saray” belgesel filmin gösterimi ile devam etti. Chico Klein’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Kyselak’ın Seyahati” filminin yanı sıra Macar kısa filmlerinden seçkilere yer verilen programda, proje kapsamında düzenlenecek “Tuna Nehrine Öyküler” edebiyat yarışmasının tanıtımı da yapıldı.

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programının odağında, farklı kültürleri bir araya getirerek karşılıklı anlayış ve iş birliğini güçlendirmek yatıyor. 1 Şubat 2019 tarihinde başlayan ve farklı kültür aktörlerini ortak amaçlar etrafında bir araya getiren 4 farklı proje kapsamında Türkiye ve Avrupa’da geniş bir coğrafyaya yayılmış farklı renkleri ve zenginlikleri bir araya getirecek yüzlerce etkinlik hayata geçiriliyor.