Jazz in Albania Festivali’nde Türkiye Mircan Kaya ve Grubu ile Yer Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Arnavutluk’un en saygın kültür sanat etkinliklerinden biri olan "Jazz in Albania " 21-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2012 yılından bu yana her yıl Temmuz ayında,  başta başkent Tiran olmak üzere ülkenin değişik şehirlerindeki konser ve etkinlik mekânlarında gerçekleştirilen caz festivali, programında caz müziğinin yanı sıra cazla harmanlanmış pop, rock ve dünya müziği gibi farklı tarzlara da yer veriyor.

Arnavutluk'ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Jazz Festivali’nde Türkiye Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile Mircan Kaya ve Grubu tarafından temsil edildi.

Avusturya, İtalya, Macaristan, Fransa, Karadağ, Yunanistan ve İsrail gibi ülkelerden gelen sanatçıların yer aldığı programda; Türkiye’yi Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile temsil eden Mircan Kaya’ya Ceyda Pirali, Merih Aşkın, Onurcan Çağatay ve Gürkan Özkan eşlik etti.  Aşık Veysel'den Yunus'a türküler ve deyişler caz ritmleriyle yorumlanırken; bir de Arnavutça bir halk şarkısı yorumladı. Mircan Kaya ve Grubu’nun ilk konseri 22 Temmuz’da Tiran’da,  ikinci konseri ise 23 Temmuz’da Elbasan şehrindeki tarihi kale içinde gerçekleştirildi. Anadolu’nun farklı kültür ögelerini caz müziğiyle harmanlayan Mircan Kaya ve ekibi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.