Kahire’de 125 Kursiyerin Türkçe Sevinci

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen "konuşma-yazma" ve "tercüme" yaz kurslarını tamamlayan 125 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Törene T.C. Kahire Eğitim Müşaviri Dr. Şaban Karataş, Ticaret Müşaviri Mehmet Güneş’in yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Enstitü Müdürü Emin Boyraz törende yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenenlerinin gerek iş alımları gerekse Türkiye’deki eğitim imkânlarından yararlanma konularında tercih edileceklerini söyledi. Boyraz, “Bugün Enstitümüzde Türkçe öğrenenler yarın iki ülke arasında köprü rolünü üstleneceklerdir.” dedi.

Eğitim Müşaviri Şaban Karataş ise Kahire Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye ile Mısır arasında kültürel anlamda çok güzel çalışmalar yaptığının altını çizdi. Karataş, "Türkçe öğrenmek sadece bir dil bilmek değildir. Eğitim-öğretimden istihdama kadar birçok alanda farklı fırsatlar Türkçe öğrenmekle elde edilebilir. Nitekim Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin ve başka kurumların vermiş olduğu burslar bu alanda dikkat çeken kazanımlardan sadece birkaçıdır." diye konuştu.

Programda öğrencilerle sohbet eden Ticaret Müşaviri Mehmet Güneş, Mısır'ın Türkiye'nin en çok ticaret yaptığı ülkelerden biri konumuna yükseldiğini, karşılıklı ticaret hacminin özellikle son yıllarda artış eğilimi gösterdiğini anlattı. İki ülke arasında ticaret hacminin 2018'de rekor seviyeye ulaştığını hatırlatan Güneş, Türkiye'nin Mısır'da birçok yatırımının olduğuna ve haliyle Türkçe bilen Mısırlılara ihtiyacın her geçen gün arttığına işaret etti.

23 Haziran-24 Temmuz 2019 tarihleri arasında toplam 48 saatten oluşan kurslarda öğrencilerin kendilerini gerek yazarak gerekse konuşarak ifade etme becerisini geliştirmeleri ve tercüme alanında yetiştirmeleri hedeflendi.