Kalemlerinizi Hızlandırın!

Yazıcı-dostu sürüm

Enstitümüzün Kültürlerarası Diyalog Programı kapsamında fon alan Macar Kültür Merkezi tarafından yürütülen Birlikteki Çeşitlilik Projesi, Tuna Nehrinde Öyküler yarışması başvuru süresi uzatıldı.

Geçtiğimiz şubat ayında başlayan Kültürlerarası Diyalog Programımız, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki kültürel diyaloğu güçlendirmek üzere yola çıktı. Avrupa’nın 4 önemli kültür aktörü tarafından hayata geçirilen projelere fon desteği sağlayan ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen Kültürlerarası Diyalog programının bu önemli dört projesinden biri de İstanbul Macar Kültür Merkezi tarafından tasarlanıp yürütülen Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog projesi, Almanya'dan Türkiye’ye toplumlar arasında diyaloğun geliştirilmesine katkı sağlayan ve Tuna nehrinin aktığı ülkelerin kültürel zenginliklerini ortak tarihle buluşturarak birbirine bağlayan etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Avrupa Vakfı ve Kalem Kültür Derneği ortaklığında yürütülen projenin etkinliklerinden biri de Tuna Nehrinde Öyküler -Tuna Nehri ve Ülkeleri adlı öykü̈ yarışması. Tuna nehri kültürel çeşitliliğine öyküsü ile destek vermek isteyen 18 ve 30 yaş arasında herkes yarışmaya katılabiliyor. Yarışma sonunda seçilen 10 öykü̈ İngilizce ve Macarcaya çevrilerek 3 dilde yayınlanacak bir kitap haline dönüştürülüyor. Ayrıca yarışmada dereceye giren öyküler, 2020 Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarındaki kitap lansmanı ile de uluslararası edebiyat dünyasına tanıtılıyor. Öte yandan seçilen öyküler sesli kitap haline de getirilerek Storytel'de yayınlanıyor, ayrıca bu sesli kitap sitesine 6 aylık ücretsiz üyelik sunuluyor. Yarışmada ödül kazananlar, Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog projesi kapsamında İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Çorum, Trabzon, Tekirdağ ve Bursa'da düzenlenecek etkinliklere katılma fırsatı da yakalıyor.

Jüri üyeliğini Fuat Sevimay ve Hakan Akdoğan’ın yaptığı yarışma için son başvuru tarihi, 9 Ekim Çarşamba gününe uzatıldı.

Nasıl başvuracaksınız?

Türkiye’de ikamet eden 18-30 yaş arası herkesin katılabileceği yarışmada öykülerin daha önce yayınlanmamış olması ve boşluklar dahil 10 bin karakteri geçmemesi şartı aranıyor.

Öykünüzü hazırlayıp, başvurunuzu info@itef.com.tr e-mail adresine göndermeniz yeterli.

Yarışmanın sonucu ise 11 Kasım 2019 tarihinde itef.com.tr sitesinden duyurulacak.