Kazakistan'da Türk Filmlerine Büyük İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

“Türk Filmleri Haftası" projesi kapsamında Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da gösterimi gerçekleştirilen Türk filmleri sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle dünyanın pek çok ülkesinde düzenlediği etkinlik, Kazakistan halkının yakından tanıdığı ve ilgiyle takip ettiği Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü üstlendiği, Osman Sınav’ın “Uzun Hikâye” filmi ile başladı.

Türk dizi ve filmlerini büyük ilgiyle takip eden Kazakistan'da sinemaseverlerin yanı sıra seçkin davetlilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Nur -Sultan'daki Keruen Alışveriş Merkezi sinema salonları ev sahipliği yaptı.  

18-25 Kasım 2019 tarihleri arasında "Patron Mutlu Son İstiyor", "Kelebeğin Rüyası", "Hokkabaz", "Ekşi Elmalar", "Unutursam Fısılda", "Ertuğrul 1890" ve Türk sinema tarihinde önemli bir dönemi temsil eden Yeşilçam’ın klasikleri arasında yer alan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmlerinin gösterimlerinin gerçekleştirildiği film haftası, Kazak basınında da kendine geniş yer buldu.