Kıbrıslı Çocukların Festival Keyfi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Haydi, Dışarı!” temasıyla gerçekleştirilen Çocuk Festivali, 8-9 Kasım 2019 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da düzenlendi.

Çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlamak; obezite, zararlı alışkanlık, teknoloji de dâhil her tür bağımlılığa karşı toplumun dikkatini çekip çocukların geleneksel oyunlar aracılığıyla doğayla temasını artırmak maksadıyla gerçekleştirilen festivale Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliği yaptı.  

KKTC Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Şehit Tuncer İlkokulu, Şehit Ertuğrul İlkokulu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi İyilik Evi, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Etkinlik Merkezi, ESKAD Gençlik Merkezi, Çağlayan Çocuk Yuvası gibi pek çok kurumdan gelen öğrencilerin yanı sıra Kıbrıs Türkü 800’den fazla çocuk katıldı.

Daha önce Hırvatistan, Amman, Katar, İspanya, Güney Kore ve Türkiye'de de düzenlenen festivalde çocuklar, topaç boyama ve çevirme, kaşık bebek yapımı, parmak kuklası yapımı, maske boyama atölyesi, drama atölyesi, yapboz atölyesi, beş-taş, sek sek, ıhlamur baskı, ebru atölyesi ve Karagöz Hacivat gösterisi gibi birçok etkinlikle gönüllerince eğlendi.