Kiev YEE’de Çocuklar için Türkçe Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Kiev Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Ukrayna’da bir ilke imza attı. Ukrayna’da yaşayan ve Türkçe öğrenmek isteyen 4-6, 7-9 ve 10-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik Türkçe kursları, Ukrayna’nın Kiev şehrinde ilk kez 25 Eylül 2021 tarihinde başladı.

ÇOCUKLAR İÇİN TÜRKÇE – OKUL ÖNCESİ KİTABI KULLANILIYOR

Kiev YEE’deki çocuklar için Türkçe kursları, yoğun bir katılımla başladı. Farklı saatlerde yapılan kurslarda özellikle 4-6 yaş aralığındaki öğrencilerin derslerine yeni yayımlanan “Çocuklar için Türkçe – Okul Öncesi” kitabı kullanılarak başlandı. Kitapta yer alan şarkılar ile boyama ve dinleme etkinlikleri, bir yandan çocuklarda büyük ilgi uyandırırken bir yandan da çocukların Türkçeye karşı motivasyonlarını artırıyor.

KİEV’DE ÇOCUKLAR İÇİN TÜRKÇE KURSLARINA BÜYÜK TALEP VAR

T.C. Kiev Büyükelçisi Ahmet Yağmur Güldere ve eşi Seda Güldere, Kiev YEE’deki kursları ziyaret ederek yeni çıkan “Çocuklar için Türkçe – Okul Öncesi” kitabı hakkında bilgi aldılar. Atölyenin düzenlenmesine katkı sağlayan Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sunarak bu kursların Kiev’de açılmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler. Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, çocuklar için Türkçe kursları aracılığıyla aileler ve çocukların bir araya geldiğini, kurs sonunda kursa katılan çocukların ebeveynlerine yönelik de Türkçe kurslarının açılmasının bir gereklilik olduğunu ifade etti.

Kiev YEE Müdür Vekili İhsan Demirbaş da Kiev’de uzun zamandır çocuklar için Türkçe kurslarına büyük bir talep olduğunu belirtti. YEE’nin bu alandaki tecrübesi ve modern yöntemler çerçevesinde hazırladığı materyallerin kursların düzeyini artırdığını vurgulayan Demirbaş, hem çocuklardan hem de ebeveynlerden çok olumlu dönütler alındığını söyledi. “Çocuklar için Türkçe – Okul Öncesi” başlıklı kitabın yazarlarından Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Uzman Yardımcıları Melike Erdem İpek ve Hamza Salduz ise kitabı yurt dışında ilk defa uygulama fırsatı bulmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

EĞLENEREK TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR

Atölye çerçevesinde derslerden önce yüz boyama sanatçısı tarafından bütün öğrencilerin yüzleri boyandı. Nasrettin Hoca, Keloğlan ve prenses kostümleri atölye boyunca çocukların ilgisini çekti. Eğlenerek Türkçe öğrenen çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Farklı etkinlik ve uygulamalarla devam eden Türkçe atölyesi, çocuklara çeşitli armağanlar dağıtılarak toplu fotoğraf çekimi ve iyi dilek temennileri ile sona erdi.

“TÜRK KÜLTÜRÜNDE LOKUM VE KOLONYA” KONFERANSI

Kiev YEE tarafından 27 Eylül 2021 tarihinde “Türk Kültüründe Lokum ve Kolonya” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa Türk ve Ukraynalı kurum yetkilileri, kültür-sanat çevreleri, akademisyenler ve çok sayıda Ukraynalı öğrenci katıldı.

YEE Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu’nun konuşmacı olduğu konferansa ilgi büyüktü. Konferansta Prof. Dr. Kartallıoğlu lokum ve kolonyanın geçmişten günümüze gelen serüveni anlattı. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği konferansta lokum ve kolonyanın etimolojik incelemeleri hakkında önemli bilgiler veren Kartallıoğlu, konuşmasına şiir ve manilerle son verdi.

Konferansın ardından farklı çeşitlerde lokumların tadına bakan ve birbirinden güzel kokulara sahip kolonyaları deneme imkânı bulan dinleyiciler, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ve iyi dilek temennileri ile sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...