"Kültür Elçileri" Ankara'da Demokrasi Nöbetinde

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan "Demokrasi Nöbeti" yurt genelinde devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Türkiye'ye gelen çok sayıda yabancı öğrenci de 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katıldı.

"Dostluk Tırı" Ankara'da demokrasi nöbetindeydi

2016 Türkçe Yaz Okulu öğrencileri ile buluşmak için 4 Ağustos'ta yola çıkan ve ilk durağı Samsun olan "Dostluk Tırı" Ankara'ya gelerek, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda yapılan demokrasi nöbetine katıldı. Nöbete katılan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Türkçe Yaz Okulu öğrencileri Ankara'da demokrasi bekçileri ile bir aradaydı.

Filistin'den gelen Türkçe Yaz Okulu öğrencilerinden Kevser Mahmud ve Başkan Ateş sahnede kısa birer konuşma yaptı. Kevser Mahmud, Filistin'den, Müslümanların zulüm gördüğü topraklardan Türkiye'ye selam getirdiğini dile getirdi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise konuşmasında şunları söyledi:

"Ankara'nın güzel insanları sizde bu coşku olduktan sonra bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek. Türk milleti 15 Temmuz'da bütün dünya için bir tarih yazdı. Bu millet o gece, kurulan o hesabı bozdu. O gece insanları korkutmak için, sindirmek için tanklarıyla toplarıyla üzerimize geldiler fakat Ankara'nın, İstanbul'un imanlı gençlerini yıldıramadılar. Biz inandığımız zaman Allah'ın bizimle olduğunu o gece gördük ve ertesi sabah bütün dünya gördü ki bu bayrak bir daha inmeyecek, milli irade ve bağımsızlık ebediyen bu topraklarda yaşayacak.

Liderimiz, Cumhurbaşkanımız 16 Temmuz'dan sonra bizi kutlamayan, geçmiş olsun demeyen bütün devlet adamlarına sitemini ifade etti. Fakat bilsin ki halkımız, bütün dünyadaki insanlar, bizimle bugün 46 ülkeden bu darbe girişiminden sonra gelen gençler sizinle birlikte olduğunu ve sizin yanınızda olduğunu göstermek için bu sahnedeler. Onlara hoşgeldiniz diyoruz ve tebrik ediyoruz. Bu vesileyle ayın 27'sinde bu gençlerle birlikte şehitlerimizin anısına İstanbul'da düzenleyeceğimiz programa bütün Ankara halkını da davet ediyorum."

Dostluk Tırı yola devam ediyor

2016 Türkçe Yaz Okulu için özel olarak hazırlanan "Dostluk Tırı", 46 ülkeden 540 yabancı öğrenci ile buluşmak için yola devam ediyor. "Dostluk Tırı"nın bir sonraki durağı ise Denizli.

"Dostluk Tırı" Ağustos ayı boyunca İzmir, Çanakkale, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Edirne ve İstanbul'da da öğrencilerle buluşacak.