Kültür Enstitüleri Paris’te Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Paris Büyük Şehir Belediye Meydanı'nda kutlanan Avrupa Bayramı etkinlikleri kapsamında, üyesi olduğu EUNIC (European Union National Instıtutes for Culture – Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) standında katılımcılarla buluştu.

Etkinliğe katılan Avrupa Konseyi Eski Başkanı Catherine Lalumière ile Paris Büyükşehir Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Encümen Hermano Sanches Ruivo beraberindeki heyet ile birlikte EUNIC standını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından “Avrupa Yüzleri” sergisinin açılışı gerçekleştirilmek üzere heyetle birlikte Tour Saint Jacques Meydanı'na geçildi. Eunic Paris önderliğinde, Paris Yunus Emre Enstitüsünün yanı sıra Bulgaristan, Litvanya, Estonya, Polonya, İspanya, Portekiz, İtalya ve Lüksemburg Kültür Enstitülerinin bir araya gelerek hazırladığı “Avrupa Yüzleri” sergisine dünyaca ünlü ressam Ara Güler’in fotoğraflarıyla katılım sağlandı. Sergide yer alan eser 29 Mayıs 2019 tarihine kadar görülebilecek.

Yunus Emre Enstitüsü, 4 -5 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Bayramı kapsamında “Avrupa Parkurları” ve “Avrupa Valizi” etkinliklerinde de yer aldı. Oyun ve materyallerin bir valiz içerisine konulması ile oluşturulan “Avrupa Valizi” etkinliğinde, çocukların çeşitli ülkelerin dil ve kültürleri paylaşıldı.

Montmartre semtinde bulunan Place du Tertre Meydanı'nda düzenlenen sanat ve edebiyat parkurunda ise bir dönem Paris’te hayatını sürdüren çağdaş Türk resminin öncülerinden Abidin Dino ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.