Kültürlerarası Diyalog ile Yeni Hikâyeler

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog (EU-Turkey Intercultural Dialogue - ICD) Programı kapsamında desteklenen projelerle ilgili faaliyet ve duyuruların tamamına tek tıkla ulaşmak artık mümkün. Farklı coğrafyalardan farklı kurumları buluşturarak karşılıklı anlayış ve iş birliğini güçlendirme amacı taşıyan projelerle ilgili ayrıntılı bilgilere icd.yee.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.  

Projeler Hakkında

Projelerden birinin mimarı olan British Council, Yunanistan, Sırbistan ve Türkiye’den ortaklarıyla yaratıcılık merkezleri (HUB) ve kümeleri oluşturup güçlendirecek bir projeye imza atarken, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü ise Türkiye ve Avrupa’nın neolitik mirasına yönelik bir belgesel hazırlayıp farklı ülkelerde izleyicilerle buluşturmayı hedefliyor. Macar Kültür Merkezi, Tuna nehri boyunca uzanan ülkelerde festivaller ve etkinlikler düzenleyerek binlerce yıldır devam eden kültürel alışverişe yeni katkılar sunmayı hedefliyor. Fransız Kültür Merkezi de Fransa, Almanya, Hollanda ve Türkiye’den 26 sanatçıya değişim programları aracılığıyla yeni deneyimlere kucak açma fırsatı sunuyor.

Programın uygulama sürecinde Yunus Emre Enstitüsünün, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı (European Union National Institutes for Culture-EUNIC) ile iş birliği ve etkileşimini de güçlendirecek çalışmalar hayata geçiriliyor ve Avrupa kültür haritasında Türkiye’nin de yerini almasına destek sağlanıyor.

Kültürlerarası Diyalog Programının farklı renkleri bir araya getiren etkinliklerini web sayfası ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.