Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı

Yazıcı-dostu sürüm

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi,  Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tavşanlı Belediyesi, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Erasmus+ Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı 27-28 Şubat 2019 tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Uluslararası çalıştaya üç kıta, 26 ülkeden 70’e yakın üniversitenin üst düzey temsilcileri ve akademisyenlerinin katılımıyla düzenlenen programın açış konuşmalarını Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören yaptı.

Rektör Gören çalıştayın amacına vurgu yaptığı konuşmasında, "Burada düzenlenen etkinliğin katılımcı ülkeler ve üniversiteler arasında akademik iş birliğine vesile olmasını diliyor; birlik ve beraberliğin kalıcı hale getirilmesi, eğitim öğretim alanında iş birliği yapılması konusunda ve çalıştay sonucunda ortaya çıkacak öneri ve beklentilerin hayata geçmesi için YÖK ile koordineli bir şekilde büyük bir çaba göstereceğimi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı’na, Yunus Emre Enstitüsünün yürütmekte olduğu Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) çerçevesinde Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ ve Kosova’dan toplamda 8 üniversiteden 6’sı rektör olmak üzere 13 üst düzey yetkili katılım sağladı.

Çalıştayın ikinci gününde 70'e yakın üniversitenin temsilcileri ikili anlaşmalar için görüşmeler gerçekleştirirken Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, aralarında Kosova ve Bosna Hersek’in de olduğu 9 ülkeden 12 üniversiteyle uluslararası alanda iş birliğini öngören anlaşmalara imza attı.