Kurtulmuş: YEE kültürel diplomasimizin öncü kurumu olacak

Yazıcı-dostu sürüm

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dünyanın dört bir yanında Türkiye'yi, Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıtan Yunus Emre Enstitüsünün kültürel diplomasimizin öncü kurumu hâline getirileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 43 ülkede 54 kültür merkezi ve 422 personelle adeta Türkiye'nin tanıtım ofisleri görevini üstlenen Yunus Emre Enstitisünün Ankara Ulus'taki merkez binasını ziyaret etti.

Türkçe Yaz Okullarıyla 80 ülkeden 2 bin 755 öğrenciye eğitim veren ve geçtiğimiz 8 yılda 100 binin üzerinde kursiyere Türkçe öğreten Yunus Emre Enstitüsünün çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Numan Kurtulmuş, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesinde Enstitülerin kültürel diplomasimizin öncü kurumu hâline getirileceğini söyledi.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş'in şal ve vazodan oluşan hediyeleri takdim ettiği Bakan Kurtulmuş'a, Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy eşlik etti.

154 Okulda 40 Bin Öğrenci

Türkçe Yaz Okullarında 2 bin 755 öğrenciye eğitim veren Yunus Emre Enstitüleri adeta Türkiye'nin tanıtım ofisleri görevini üstleniyor.

Uzaktan eğitim ile 3 ayda 83 ülkeden 30 bin kursiyerin Türkçe öğrenmeye başladığı Yunus Emre'nin 43 ülkede 54 Enstitüsü bulunuyor. 

Dünya genelinde 154 okulda toplamda 40 bin öğrenciye eğitim veren Enstitünün Bosna Hersek, Gürcistan, Polonya, Japonya, Mısır, Karadağ ve Romanya'daki okulları Türkçenin seçmeli veya zorunlu yabancı dil olarak müfredata girdiği okullar.