Lefkoşa’da Türk Sineması Geceleri Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa’da herkesin özlemini duyduğu açık hava sineması geceleri bu yıl yeniden başladı. Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Açık Hava Yaz Sineması-Türk Sineması Geceleri”nde Yeşilçam sinemasının kült filmleri ile Türk sinemasının güncel örnekleri gösterilecek. 

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, gelenekselleştirdiği ve bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “Açık Hava Yaz Sineması-Türk Sineması Geceleri” film gösterimi etkinliğini sürdürüyor.

YAZ AKŞAMLARINDA TÜRK SİNEMASI KEYFİ

Kıbrıs Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan açık hava sinema kültürü enstitünün bu faaliyetiyle yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kıbrıs Türkleri, sıcak yaz akşamlarında alternatif, eğlenceli vakit geçirme imkânı sunan etkinlik ile Türk sinema tarihinde önemli bir yer tutan Yeşilçam filmlerini ve Türk sinemasının güncel filmlerini izleme fırsatını yakaladı. Kıbrıslılar, temmuz ayı boyunca her çarşamba bu nostaljik geceyi yaşıyor.  

AÇIK HAVA SİNEMASI NOSTALJİSİ 

Enstitü, gelişen teknolojiyle birlikte unutulmaya yüz tutan açık hava sinema film gösterimlerini Lefkoşa Suriçi’nde bulunan tarihi binasının iç avlusunda gerçekleştiriyor. Patlamış mısır ve soğuk meşrubat ikramının da yapıldığı film gösterimlerine nostaljik bir yolculuk yapmak isteyen herkes ücretsiz olarak katılabiliyor. 

'KIRIMLI' AÇIK HAVADA

Murat Yıldırım’ın yer aldığı  II. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatar Türk esirlerin yaşadıkları insanlık dramını ve çektikleri acıları konu alan Kırımlı filmi de Lefkoşa'daki Türk Sinema Geceleri kapsamında gösterildi.

Enstitü,  “Açık Hava Yaz Sineması-Türk Sineması Geceleri”nin ilk film gösterimini 1 Temmuzda Yeşilçam’ın efsane yapımlarından biri olan, başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım filmi ile yaptı. Başrolde Murat Yıldırım’ın yer aldığı  II. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatar Türk esirlerin yaşadıkları insanlık dramını ve çektikleri acıları konu alan Kırımlı filmi ise 8 Temmuzda sinemaseverlerin beğenisine sundu. 

'AHLAT AĞACI' DA SİNEMA GECELERİNDE

Etkinlik kapsamında 16 Temmuz Perşembe günü 2016 yapımı Türk filmi olan Ankara Yazı Veda Mektubu filmi gösterilecek. 22 Temmuz Çarşamba günü ise ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’nın dram türündeki filmi Ahlat Ağacı ile film gösterimleri tamamlanmış olacak. 

Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında film gösterimlerine katılım, enstitünün sosyal medya hesaplarından paylaşılan formları doldurarak ve rezervasyonlu olarak gerçekleşiyor.  

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...