“Lezzetli Hikâyeler” ile Türk Mutfağına İştah Açıcı Bir Yolculuk

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın farklı coğrafyalarında kültür merkezleri vasıtasıyla Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi faaliyetlerini yürüten ve elde ettiği birikimlerle hedef kitlenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla materyal çalışmaları yapan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), yayınlarına bir yenisini daha ekledi.

Enstitü, dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağındaki yedi lezzeti tanıtmak amacıyla hazırladığı hikâyeleri, “Lezzetli Hikâyeler” serisiyle okurların beğenisine sundu.

Lezzetli Hikâyeler, Türk mutfak kültürünün keşfedilmesi için Türk kültüründeki lezzet ögelerini hikâyeler aracılığıyla okurlarla buluşturuyor. Lezzetli Hikâyeler serisi; yoğurt, pastırma, lokum, kuru yemiş, simit, Maraş dondurması ve kahvaltı çeşitleri gibi Türk mutfağına özgü tatları hikâyeler ile sunarak okurları iştah açıcı bir yolculuğa çıkarıyor.

B1-B2 SEVİYESİNDE 7 KİTAP

Öğrenicilerin okuma becerilerini geliştirmek için istifade edebilecekleri bu set, B1-B2 düzeyinde 7 kitaptan oluşuyor. Kitaplar yalnızca Türk mutfağını değil, ismiyle bağdaştırıldıkları şehirleri, sokakları ve Türk insanını da betimliyor. Eserler bu yönüyle Türkiye’ye özgü karakteristik unsurları üstleniyor. Her öykünün sonunda öğrenicilerin okuma-anlama becerisini, kelime bilgisini ve dil bilgisini ölçmeye yönelik sorular yer alıyor.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan Lezzetli Hikâyeler'in öğrenicilere, dil öğreticilerine ve alan uzmanlarına faydalı olmasını diliyoruz.

Diğer Etkinlikler

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği etkinliğe katılan siyasetçiler...