Londra’da ‘Muhabbet Türküleri’ Yankılandı 

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Muhabbet Türküleri adlı konserde kopuz ve bağlama üstadı müzisyen Coşkun Karademir’i ağırladı. Karademir, bağlamanın atası olan perdesiz Orta Asya telli çalgısı olan kopuzuyla Türk Halk Müziği'nin seçkin eserlerinden örneklerinden bir demet sundu.

Dinleyicilere tadı damaklarda kalan bir müzik ziyafeti sunan ödüllü sanatçı, Türk Halk Müziğinden en güzel eserleri icra ettiği bu konserde türkülerine, tınısıyla gönüllere dokunan kopuzuyla eşlik etti.  

 TÜRK HALK MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ ÖRNEKLERİ

Solo, ikili, dörtlü ve topluluk projeleri ile kendi deyişiyle Anadolu irfan mekteplerinden beslenen şiir ve müziği buluşturarak yerel Türk halk müziğini dünya müziği dinleyicilerine sunmaya devam eden Coşkun Karademir, konserde Türk halk müziğinin unutulmaz örneklerine yer verdi. Sanatçı konserde  ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Dostum Dostum’, ‘Ne ağlarsın Benim Zülfü Siyahım’, ‘Güzelliğin On Para Etmez’, ‘Leyla Leyla’, ‘Deli Gönül Feryat Etme Boşuna’, ‘Gafil Gezme Şaşkın’, ‘Şu Benim Deli Gönlüm’, ‘Medet Sevdiğim’ gibi birbirinden güzel Türkçe eserleri seslendirdi. 

YUNUS EMRE’DEN HACI BEKTAŞİ VELİ’YE, PİR SULTAN ABDAL’DAN AŞIK VEYSEL’E

Yunus Emre’den, Hacı Bektaşi Veli’ye, Pir Sultan’dan Aşık Veysel’e Anadolu’nun büyük mutasavvıfların ve âşıkların eserlerini farklı kültürlerden insanlarla buluşturan Karademir, müzikal çizgisini hep daha derin ve evrensel bir çizgide tutmayı kendisine şiar edinmiş, Türkiye'den ve farklı ülkelerden önemli müzisyenlerle özgün projelerde iş birlikleri yapTI.  

Karademir, albümleri ile Avrupa Müzik listelerinde alışılagelmiş müzik türünden farklı bir müzikle, Türk Halk müziğiyle, haftalarca liste başı kalma başarısını yakalamış bir sanatçı olarak Türkiye'den ve farklı ülkelerden müzik alanında önemli isimlerle özgün projelerde iş birlikleri yapıyor. Sanarçı Norveç’ten, İspanya’ya, İran’dan İrlanda’ya birçok sanatçıyla ortak çalışmaları yürütüyor.

Konser sırasında dinleyiciler kimi zaman hareketli eserlere alkışlarıyla, kimi zaman ise hüzünlü eserlerdeki yoğun duygulara gözyaşlarıyla eşlik etti. Oldukça güzel geçen Ramazan akşamında dinleyiciler zaman zaman sanatçının seslendirdiği eserlere şarkı söyleyerek eşlik etti.