Makedon Askerler Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe dil eğitimi verilen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yapan 12 askeri personele sertifikaları takdim edildi.

Makedonya Savunma Bakanlığı’nda 26 Haziran Çarşamba günü düzenlenen tören Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Kuzey Makedonya Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Tümg. Azim Nuredin, Türkiye ve Kuzey Makedonya kamu güvenlik görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

2014 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Askeri Ataşeliğinin girişimi ve destekleriyle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı bünyesinde Türkçe kurslarına 5 yıl içerisinde 150 askeri personel katılarak Türkçe öğrendi.

Kuzey Makedonya genelinde birçok resmî kurum ve kuruluş ortaklığında gerçekleştirilen Türkçe kursları ve kültür sanat faaliyetlerinin yanı sıra bugüne kadar Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Savunma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları, Bilgi Toplumu ve Enformasyon Bakanlığı, TAV, Halkbank, Uluslararası Balkan Üniversitesi gibi çok sayıda resmî kurum ve kuruluşta çeşitli seviyelerde Türkçe kursları düzenlendi. Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy, Kalkandelen ve İştip Gotse Delçev Üniversitelerinde de Türkçe dersleri ihtisas seviyesinde desteklenmeye devam ediliyor.