MEB ve TİKA İş Birliği ile Düzenlenen “Mesleki Gelişim Seminer Programı” Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, MEB ve TİKA iş birliğiyle düzenlenen ‘’Mesleki Gelişim Seminer Programı” 26 Ağustos 2016 tarihinde Çankaya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde sona erdi. 22 Iraklı Türkçe öğretmeninin 21 Ağustos 2016 tarihinde Ankara’ya ulaşmalarının ardından başlayan programda öğretmenlerin mesleki yeterliliklerine katkı sağlayacak bir dizi seminer dersi yer aldı.

Iraklı öğretmenlerin aldığı seminer dersleri arasında Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanında dört dil becerisi, dilbilgisi öğretimi, sınıf içi ilişkiler ve dil öğretim araç gereci hazırlama gibi Iraklı öğretmenlerin Türkçe öğretimi çalışmalarına katkı sağlayacak dersler yer aldı. Eğitimler Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi TÖMER’lerinin saygın akademisyenlerinin değerli bilgi ve tecrübelerini aktardıkları oturumları kapsamakdı. Eğitimler sırasında seminer konuşmacıları tarafından örnek dil öğretim araç gereçleri sunuldu. Yunus Emre Enstitüsü tarafından Yedi İklim Türkçe Öğretim Setleri ve bazı kaynaklar katılımcılara armağan edildi.

Program kapsamında seminer dersleri sonrası Ankara’nın ilgi çekici noktalarını gezme şansı bulan Iraklı öğretmenler, Türkiye ve Türkçeyi yaşayarak farklı tecrübeler edinmekte ve bundan dolayı memnuniyetlerini bildirdiler.

Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret eden Iraklı öğretmenlerden Abdullah Fazıl,  program kapsamında tanıştıkları eğitimcilerin kendilerine çok yardımcı olduklarını dile getirerek konuşmasında  “Arap çocuklarına biz buradan aldığımız bilgileri en iyi şekilde aktarmaya çalışacağız. Türkçeyi bu şekilde onlara öğreteceğiz. Tabi ilk başta hocalarımız yüksek seviyedeki öğrencileri eğitiyorlar. Bu bir başlangıç oldu, yeni bir döneme girdik.  Yeni kitaplar çıkarılacak bunlar ile Araplara daha rahat Türkçe öğretebileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda Iraklı öğretmenler aldıkları seminer dersleri, edindikleri Türkçe öğretim ders araç gereçleri ve Ankara gezileriyle edindikleri kültürel tecrübelerle programı tamamlayarak 26 Ağustos 2016 Cuma günü sertifikalarına kavuştular.