MEB ve UNICEF İş Birliği ile 2. Eğitmen Eğitimi Programı Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi ve onlara sunulan eğitim kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” Eğitmen Eğitimi programı tamamlandı.

Yunus Emre Enstitüsü, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle 1 Mart Cuma günü Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen program Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Hızlandırılmış Eğitim Programı (HEP) Proje Koordinatörü Bora Civan, Proje Koordinatör Yardımcısı Suna Tarhan, UNICEF Temsilcisi Gözde Öztürk Nur ve Enstitünün Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ve Enstitü uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

HEP Koordinatör Yardımcısı Suna Tarhan, proje ile bugüne kadar 10 binden fazla Suriyeli çocuğun eğitim sistemine dâhil edildiğini aktardığı konuşmasında, çocukların sosyal, kültürel ve psikolojik olarak da desteklenmesinin amaçlandığını kaydetti.

Bu ihtiyaçların karşılanması noktasında hazırlanan eğitmen eğitimi programının da sürekli olarak genişletildiğini belirten Tarhan, geçici koruma altında bulunan 10-18 yaş grubundaki toplam 50 bin çocuğun örgün eğitimle buluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

UNICEF Temsilcisi Gözde Öztürk Nur, Hızlandırılmış Eğitim Programı’nın UNICEF’in bu dönemde uyguladığı en önemli programlardan biri olduğunun altını çizdi.

Bu proje sayesinde en dezavantajlı gruptaki öğrencilere ulaşılabildiğini aktaran Nur, “On yaş üzerinde okula gitme fırsatına ulaşamamış ya da okulla ilişiği kesilmiş bu gruba ulaşmak en zor görevimiz, sizlerin emekleriyle onlara ulaşabiliyor ve onları topluma kazandırmaya gayret ediyoruz.

Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ise Türkçe öğretimi alanındaki mesleki gelişimin desteklenmesi amacıyla yoğun bir eğitim programı düzenlendiğini vurguladı. Eğiticilerin eğitimine yönelik her bir eğitim programının Enstitü adına bir yenilenme fırsatı da sunduğunu aktaran Kartallıoğlu, sınıfta karşılan sorunlara ve ihtiyaçlara kulak vererek eğitim programlarının sürekli güncelleştirildiğini belirterek eğitmenlerin bu konudaki deneyim ve tavsiyelerinin kıymetli olduğunu kaydetti.

Program, eğitime katılan eğiticilere katılım belgelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.