MEB ve UNICEF İş Birliği ile 3. Eğitmen Eğitimi Programı Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen “Hızlandırılmış Eğitim Projesi” (HEP) kapsamında üçüncü “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” Eğitmen Eğitimi programına başlandı.

Geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklara verilen eğitim kalitesini artırmak ve Suriyelilerin topluma uyum sürecinde karşılaştıkları dil engelini aşmalarına yardımcı olmak maksadıyla yürütülen projenin 3. Programına, sahada görev alan 62 öğretmen katılıyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitim programında, Halk Eğitim Merkezlerinde açılan Türkçe kurslarında görevli öğretmenlere, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimiyle ilgili teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Başkent Öğretmen Evi’nde 12 Mart Salı günü gerçekleştirilen program, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Dairesi HEP Proje Koordinatör Yardımcısı Suna Tarhan, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) Sorumlusu Gözde Öztürk Nur ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

HEP Proje Koordinatör Yardımcısı Suna Tarhan yaptığı açış konuşmasında, HEP ile özellikle Suriyeli çocukların örgün eğitim sistemine entegre edilmesinin hedeflendiğini vurguladı. Sürekli geliştirilen eğitim programı ile bugüne kadar 1000 öğrencinin örgün eğitime dâhil edildiğini de aktaran Tarhan, 10-18 yaş arasında bulunan Suriyeli çocuklardan ilk aşamada 20 bin, toplamda 50 bin kişinin telafi eğitimi sonucunda örgün eğitim sistemiyle ilişkilendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

UNICEF Sorumlusu Gözde Öztürk Nur, özellikle en zor ve dışlanmış durumda olan çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışan UNICEF’in, HEP projesi ile Türkiye’de misafir edilen 1.6 milyon sığınmacı çocuğun yaşlarına uygun örgün ve yaygın eğitim sistemine yönlendirileceğini kaydetti.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ise Enstitünün de kendini bu konuda yenileyerek ihtiyaçlara uygun eğitim programlarının hazırladığına dikkat çekti. Kartallıoğlu, katılımcılara daha verimli eğitim verilebilmesi adına programda eğitim veren uzmanların hizmet içi eğitim almalarının yanı sıra sahadaki öğretmenlerle bilgi alış verişinde bulunarak konuya bakışlarının da yenilendiğinin altını çizdi.

Ankara’da gerçekleşecek programda katılımcılar, 12 Mart-15 Mart 2019 tarihleri arasında Yunus Emre Enstitüsü uzmanları ile akademisyenler tarafından verilen teorik ve pratik eğitimlere katılacaklar.