Mekelle Üniversitesi'nde Türkçe Dersleri Başlıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, akademik iş birlikleri kapsamında Türkçe Eğitimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yunus Emre Enstitüsü ile Etiyopya’nın önde gelen üniversitelerinden Mekelle Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma kapsamında ikinci dönem itibariyle Türkçe dersleri verilmeye başlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'nun 2017 yılının Şubat ayı içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde imzalamış olduğu iş birliği anlaşmalarına istinaden Türkçe Eğitimi alanındaki çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel birikimi aracılığıyla Türkçeyi dünyanın pek çok yerine taşıyarak kurduğu kültür köprülerini akademik iş birlikleri ile sağlamlaştırıyor.

2017’de Addis Ababa Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü öncülüğünde Türkoloji Kürsüsü kurulması konusunda atılan ilk adımın ardından 2018 yılında da Etiyopya’nın üç büyük üniversitesinde (Addis Ababa, Mekelle, Wollo) Türkçe dil eğitimi başlayacak.Mekelle Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde üniversitede eğitim alan öğrencilere ve üniversite çalışanlarına ikinci dönem itibari ile Türkçe dil kursları verilecek. Etiyopya’nın önde gelen üniversitelerinden olan Mekelle Üniversitesi bünyesinde verilecek Türkçe dersleri ile akademik, bilimsel, ticari ve kültürel bağların güçlendirilmesi adına önemli bir adım atılmış olacak. 

Yunus Emre Enstitüsü, Etiyopya Addis Ababa Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği, Mekelle Üniversitesi Üniversite ve Endüstri İlişkileri Danışmanı Dr. Macit Koç ve üniversite yönetiminin güçlü desteği ile başlayan Türkçe Dil Eğitimi projesinde Türkiye’den görevlendirilen öğretmenler eğitim verecek. Üniversitede başlatılan Türkçe kursları, Çince, Japonca ve Korece gibi Yabancı Diller Bölümü tarafından koordine edilerek, uluslararası diller arasında denetlenecek. Programda başarılı olan öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsünün düzenleyeceği Türkçe Yaz Okulu’na katılmaya da hak kazanacak.