Misafiriniz Var’ın İlk Konuğu Elif Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirdiği kültürel etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çocukların evde kaldıkları dönemde motivasyonlarını artırmak ve Türkiye ile etkileşimi devam ettirmek amacıyla başlatılan “Misafiriniz Var” adlı etkinliğin ilk konuğu Türk dizisi Elif’in başrol oyuncusu Damla Güvenilir oldu.

Bosna-Hersek’te çok sevilen ve daha önce Enstitünün konuğu olarak ülkedeki çocuk şenliğine katılan Damla Güvenilir, Bosna Hersek’te Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe öğrenen öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçi Haldun Koç'un da katıldığı canlı yayına çocuklar büyük ilgi gösterdi. Güvenilir, programa katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek karantina günlerini kitap okuyarak ve ders çalışarak geçirdiğini anlattı.

Etkinlikte, Bosna Hersek'te Türkçe öğrenen öğrenciler, sevdikleri oyuncu Güvenilir'e merak ettiklerini sordu. Yayına katılan çocuklar, Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini iletti.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Bosna Hersek’te de ilgiyle izlenen Türk dizileri, Türkiye'ye, Türk kültürüne ve Türkçeye ilginin artmasını sağlıyor. Her yaş grubundan izleyicilerin yakından takip ettiği Türk dizileri Türk kültürünü ve geleneklerini de Bosnalıların evine taşıyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek'te uygulanan "Tercihim Türkçe Projesi" ile şimdiye kadar 8 bin 500 öğrenci Türkçe öğrenirken, birçok kültürel, sanatsal ve spor yarışmalarına da katılma imkânı buluyor.

Programa ulaşmak için; https://www.pscp.tv/w/1yoKMakZdMkKQ

 

Diğer Etkinlikler

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Tercihim Türkçe Projesi" çerçevesinde, Romanya'daki devlet...

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) yürütülen "Tercihim Türkçe Projesi" ile Türkçe, Romanya'da seçmeli ders olarak...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Tercihim Türkçe Projesi’nin yürütüldüğü ülkeler arasına bir yenisi eklendi.

T.C....

Türkçe, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) girişimleriyle Macaristan'daki 8 lisede bu yıl seçmeli yabancı dil...