Mostar'da Türk Lokumu ve Kolonyası Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsünde 9 Ekim tarihinde Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu tarafından Türk Kültüründe Lokum ve Kolonya konferansı verildi.

Konferansa T.C. Mostar Başkonsolosu Yaşar Ergün, Türk kurumları ile yerel kurumların yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda kültür sanat meraklısı katıldı.

Konferansta konuşan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, lokum ve kolonyanın geçmişten günümüze serüvenini dinleyicilere aktardı.

Bosna ve Türkiye’nin ortak mirası olası olan lokum ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartallıoğlu, lokumun Boşnaklar arasında Osmanlı’dan bu yana sevilerek yenen bir tatlı türü olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kartallıoğlu Boşnakların lokumu, geçmişten günümüze kadar Osmanlı’daki “rahat lokum” tabiriyle adlandırmasının dikkate değer olduğunun altını çizdi.

Dinleyicilerden gelen birbirinden ilginç soruları cevaplayan Kartallıoğlu, bu gibi kültürel ortaklıklarımıza vurgu yapan etkinliklerin tüm dünyada olduğu gibi bundan sonra Bosna Hersek’te de devam edeceğini belirtti.

Konferansın ardından katılımcılar, farklı aromalı lokumları tatma ve çeşitli kokulardaki kolonyaları deneme imkânı buldu.

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....