New York Üniversitesinde “Sanal Küresel Köy”

Yazıcı-dostu sürüm

New York Üniversitesinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin farklı alanlarda kültürel paylaşımlarda bulunduğu "Sanal Küresel Köy" etkinliği gerçekleşti. Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye'yi temsil ettiği etkinlikte katılımcılara Türk kültürü, tarihi, turizmi hakkında bilgiler verildi ve Türk kahve kültürü hakkında hazırlanan özel bir video sunuldu.  

Yunus Emre Enstitüsü, 26 Mart 2021 tarihinde New York Üniversitesinin düzenlenen “Sanal Küresel Köy” (Virtual Global Village) etkinliğine katıldı.

New York Üniversitesi öğrenci konseyi iş birliği ile düzenlenen programda öğrenci ve katılımcılar kendi kültürlerine ait değer ve geleneklerini paylaşma şansına sahip oldu.

İLK DEFA ÇEVRİM İÇİ ORTAMDA DÜZENLENDİ

Salgın sebebiyle bu yıl ilk defa sanal ortamda gerçekleştirilen programda katılımcılar ülkelerine ait seyahat videoları, müzik, dans, mutfak gelenekleri gibi alanlarda paylaşımlar gerçekleştirdi. Etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra Çin, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Yunanistan, Guyana, Honduras, Hindistan, İtalya, Japonya, Meksika, Porto Riko, Rusya, İspanya, İsviçre gibi ülkeler temsil edildi.

TÜRK TARİHİ, KÜLTÜRÜ VE TURİZMİ  İÇİN ÖZEL TANITIM

Program sırasında katılımcılara Türk kültürü ve tarihinin yanı sıra dünyaca ünlü turizm lokasyonları hakkında bilgiler verildi, Türk kahvesi ve kahve kültürü hakkında hazırlanan videolar ile tanıtımlar yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...