Prof. Dr. A. Haluk Dursun Rusya’da, Türk-Rus Kültür Yılı’nı Değerlendirdi

Yazıcı-dostu sürüm

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, beraberindeki heyetle birlikte Moskova Yunus Emre Enstitüsünü gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye" sergisinin açılışını yaptı.

30 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen açılış sonrası “2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı”nda Rusya'da yapılacak faaliyetlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Haluk Dursun, 2019 Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı kapsamında gerçekleştirilecek olan kültür sanat etkinlikleri ile ilgili detayları anlatırken, Türk ve Rus gazetecilerinin sorularını da cevapladı.

Türkiye ve Rusya arasında 2019'un kültür ve turizm açısından yoğunlaştırılmış bir yıl olacağını vurgulayan Dursun, kültür ve turizm yılı resmi açılışının 8 Nisan’da Bolshoy Tiyatrosunda «Troy» operasının galası ile yapılacağını aktardı.

Açılış töreninin, Türkiye ve Rusya devlet başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilmesinin planlandığını kaydeden Prof. Dr. Dursun, “Karşılıklı Kültür Yılı bağlamında kültürel hazinelerimizi birbirimizle paylaşma imkânımız olacak ve bu yıl kültürel alanda Rusya ile çok yoğun iş birliği yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

12 bin yıllık tarih

Basın toplantısı öncesi açılışı yapılan "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye" sergisinde Hititlerden Selçuklulara, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’nun Paleolitik Çağ’dan Cumhuriyet’e uzanan 12 bin yıllık uygarlık tarihini anlatan yazı ve görüntüler sergileniyor.