Prof. Dr. Şeref Ateş, Başbakanımız Binali Yıldırım ile Görüştü

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Ankara’da düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansı sonrasında Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ı ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım’a Enstitünün yurt dışında 40 ülkede 50 merkezle yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Ateş, kültürel diplomasi alanında yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükelçilere hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Büyükelçiler Konferansı için Ankara'da bulunan büyükelçilere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde öğle yemeği verdi.

Türkiye'nin diplomatik ağının, dünyanın altıncı en geniş ağı olarak konumlandırıldığına değinen Erdoğan, "Afrika'da, Latin Amerika'da, Asya'da açılım politikalarımızı başarıyla devam ettiriyoruz. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek, küresel sistemin acilen onarılması ve insanın hizmetine sunulması için uyarılarımızı her vesileyle dile getiriyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedefi için "el birliği" vurgusu yaptı

 “Türkiye'nin dış politika vizyonunu hayata geçiren TİKA, YTB,  AFAD, Kızılay, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ve Anadolu Ajansı bu süreçte hayati roller üstlendi.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“İnşallah, bu ay da 4 Afrika ülkesine gitmek suretiyle tekrar Afrika'daki yoğunlaştırılmış ziyaretlerimize başlayacağız. Bunları yaparken de en başta TİKA olmak üzere, Kızılay, AFAD, Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı gibi kuruluşlarımız aracılığıyla kardeş toplumlara, soydaşlarımıza, muhtaçlara sahip çıkıyoruz. İnsani kalkınma yardımlarında, Amerika'nın ardından ikinci sırada, bu yardımların az önce söylediğim gibi milli gelire oranı bakımından ise ilk sıradayız. Sayısı 100'e yaklaşan ikili yatırım anlaşmalarıyla, bu alanda da dünyada yedinci sırada yer alıyoruz. Dünyanın en büyük enerji kaynaklarıyla, bunların en büyük kullanıcılarının arasında bir köprü olan Türkiye, bu alanda kendine giderek stratejik bir konum elde ediniyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017'nin ülke, ekonomi, ticaret ve diplomasi alanlarında büyük sıçralamalara vesile olacağına inandığını dile getirdi.

Erdoğan, "Türkiye, bir ve beraber olarak nasıl Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşımışsa, Allah'ın izni, hepimizin de ortak gayretleriyle ikinci istiklal mücadelesini de zaferle taçlandıracaktır. Bu dönemde, siz büyükelçilerimizden omuzlarınızdaki ağır sorumluluğun bilinci içerisinde 15 Temmuz ruhu ile hareket ederek ülkemize karşı sergilenen küstah oyunları bozmanızı istiyorum. Ben hafızasında beş asırlık bir birikim olan hariciyemize ve siz kıymetli büyükelçilerimize güveniyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 hedefleri, milli değerler ve küresel hedefler" temasıyla yapılan 9. Büyükelçiler Konferansı'ndaki istişarelerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.