Reyhanlı Eğitim Köyü Lisan Merkezi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin entegrasyonuna katkı sağlamak amacıyla Türkçe öğretimi konusunda yürütülen çalışmalara destek veren Yunus Emre Enstitüsü, Yetim Vakfı iş birliği ile Reyhanlı Eğitim Köyü Lisan Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki açılış programı, Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Vakıf Başkanı Mehmet Gülsatar'ın katılımlarıyla 29 Nisan 2019 tarihinde düzenlendi.

Reyhanlı Eğitim Köyünü ziyaretinde çocukların coşkusuna ortak olan Prof. Dr. Ateş, merkezde görev alan farklı branşlardan Türk öğretmenlere eğitim semineri verdi. Gençler için düzenlenen keçeden bebek yapma atölyesinin de düzenlendiği programda Türk ve Suriyeli gençler bir araya geldi. Reyhanlı Eğitim Köyünde çalışan Suriyeli öğretmenler, psikologlar ve bakım görevlilerinin Türkçe öğrenimi için hazırlanan merkezde, çocukların velileri de verilecek olan kurslarda Türkçe öğrenebilecek.

Suriyeli çocukların konaklama ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Yetim Vakfına bağlı olarak faaliyet gösteren Reyhanlı Eğitim Köyü’nde verilen Türkçe dersleri ile birlikte yetişkin Suriyelilerin Türkçe öğrenimine destek verilmesi amacıyla açılan Lisan Merkezi, Enstitü tarafından destekleniyor.

Alanında uzman iki okutmanın yanı sıra Enstitünün Türkçe öğretim modelinin uygulanması noktasında akademik desteğin de verildiği merkezde, çağdaş dil öğretim yöntemleri temel alınarak yine Enstitü tarafından geliştirilen öğretim materyalleri kullanılıyor.

2018 yılının Eylül ayında ise Çocuk Yaşam Merkezinde yaşayan Suriyeli çocuklara Türkçe öğretecek olan öğretmenlere yönelik “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlenmişti. Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından verilen teorik dersler ve dört temel dil beceri alanına yönelik uygulamalı dersler kapsamında, katılımcılarla atölye çalışmaları da düzenlenmişti.