'Rus-Türk İlişkilerinde Ortak Noktalar' Uluslararası Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Faaliyetin adı: 'Rus-Türk İlişkilerinde Ortak Noktalar' Uluslararası Konferansı

Yer: RBA Şarkiyat Enstitüsü

Ülke / Şehir: Rusya / Moskova

Tarih: 16.12.2019

Saat: 11.00

Faaliyet Hakkında Kısa Bilgi: 16.12.2019 tarihinde Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsünde ‘Rus-Türk İlişkilerinde Ortak Noktalar’ adlı uluslararası konferans programı gerçekleştirilecektir. Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü, T.C. Gazi Üniversitesi ve T.C. Ahmet Yesevi Üniversitesi iş birliği ile alanlarında uzman Rus ve Türk akademisyenleri bir araya getirecek olan etkinlikte ‘Rus-Türk İlişkilerinde Ortak Noktalar’ başlığı altında geçmişten bugüne iki ülke arasındaki kültürel, edebi, tarihi, ekonomik, sosyolojik ve siyasi ilişkiler ele alınacaktır.

Program; Rusya’da Türkçe Öğrenimi, Rusya’da Türkiye’nin-Türkiye’de Rusya’nın Tanıtımı, Rusya ile Türkiye’nin Kültürel-Tarihi İlişkileri ve Rusya ile Türkiye’nin Ekonomik İlişkileri başlıklarıyla dört ana bölümde ilerleyecektir. Etkinlik süresince katılımcılara Rusça-Türkçe/Türkçe-Rusça simultane tercüme yapılacaktır.

Aynı günün akşamında ise Moskova Yunus Emre Enstitüsünde ‘Türk Kültürü ve Medeniyeti Üzerine Sohbetler’ adlı program düzenlenecektir. Programda Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cengiz Tomar ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yaşar Aydemir söz alacaktır. Programın moderatörlüğünü ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Sayın Prof. Dr. Mühittin Şimşek yapacaktır.

Gerçekleştirilecek olan programın ardından davetlilere Türk mutfağından ikramlarda bulunacaktır.